PLUSOPTIX A12C AUTOREFRACTOMETRU MOBIL PEDIATRIC

Examen oftalmologic cu aparatul PLUSOPTIX A12C pentru copii incepand cu varsta de 6 luni

Detecteaza si previne riscul apartitiei ambliopiei la copii – Rapid, precis, rentabil si aprobat clinic.

Informatii despre ambliopie

image002Testele uzuale de vedere pot fi realizate relativ tarziu (in jurul varstei de 5 ani, cand copilul colaboreaza), iar recunoasterea clara a deficientelor de vedere cu ajutorul lor nu este posibila.

Ambliopia este deteriorarea vederii, ce poate duce la pierderea permanenta a acesteia.
Corectia cu lentile sau ochelari este imposibila. Ambliopia este cauzata de disfunctii netratate ale vederii precum: erori de refractie, strabism si patologii oculare.

Studiile din tarile industrializate indica faptul ca 25% din copiii prescolari au tulburari nedetectate de vedere. Acest lucru nu este de mirare deoarece testele de acuitate vizuala, si masuratorile monoculare precum si cele efectuate cu autorefractometrul nu sunt capabile sa detecteze anizometropia, (i.e. erori de refractie diferite la ambii ochi.)

80% din informatia primita de copii in primii 12 ani este de natura vizuala. Disfunctiile vederii si ambliopia ce poate urma impiedica obtinerea de rezultate bune,la scoala, la practicarea unui sport, reduce siguranta la traversarea strazii etc. Vederea buna este extrem de importanta in decursul vietii. Adultii receptioneaza 70% din informatii pe cale vizuala.

Cu cat tulburarile de vedere sunt detectate si tratate mai devreme, cu atat este mai usoara obtinerea unei vederi normale si prevenirea instalarii ambliopiei. In mod ideal, tulburarile de vedere ar trebui sa fie detectate si tratate inaintea varstei de 2 ani. Aparatul binocular PlusoptiX A12C detecteaza usor si sigur incepand de la 6 luni.atat erorile de refractie, cat si anizometropia. De asemenea detecteaza anizocoria (dimensiuni pupilare diferite)si erorile de fixatie.

image003Daca pana la varsta de 3 ani dezambliopizarea se poate face in cateva luni, pana la 6‐7 ani dureaza ani cu rezultate incerte, iar dupa 8‐9 ani este imposibila.

Domeniul de aplicare – Specialistii oftalmologi

PlusoptiX A12C este un autorefractometru binocular manual. Folosit intr-un cabinet de oftalmologie, acesta simplifica examinarea initiala a copiilor. In combinatie cu un Cover-Test si un Stereo-Lang-Test, puteti determina necesitatea unei examinari ample a ochilor fara dilatarea pupilei. Masurarea cu Plusoptix A12C ofera un punct de plecare valoros in cazul in care este necesara o retinoscopie suplimentara.

Domeniul de aplicare – Screening vizual

image001PlusoptiX A12C poate fi folosit si ca dispozitiv de screening vizual. Poate fi folosit pe copii de la varsta de 6 luni pentru a detecta riscul dezvoltarii ambliopiei. Criteriile de referinta sunt introduse pentru diferitele grupe de varsta si parametri. Programul compara in mod automat rezultatele masuratorilor cu criteriile de referinta si ofera un rezultat de “Trecere a testului” sau “Necesitate consult”. Sensibilitatea si specificitatea depind de criteriile de referinta folosite.

Rezultatele masuratorilor

Plusoptix A12C masoara ambii ochi, nedilatati si simultan de la distanta de un metru.
Rezultatele masuratorilor includ:

  • Date ale refractiei: sfera, cilindru si ax
  • Dimensiunea pupilei si distanta interpupilara
  • Corectitudinea si simetria fixatiei

In plus, nealinierea oculara si opacitatile mediilor de refractie pot fi detectate in urma screening-ului.

AVANTAJE:

  • determinarea PRECOCE a deficienţelor vizuale la copii (încă de la vârsta de 6 luni);
  • timp scurt de examinare;
  • măsurarea este CONFORTABILĂ, atât pentru copil, părinte
  • măsurătoare rapidă, precisă şi noninvazivă de la distanta de un metru

top2